Általános Szerződési Feltételek
Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben a megrendelése véglegesítése előtt megismerte a jelen ÁSZF rendelkezéseit és annak minden pontjával egyetért.
ászf, általános szerződési feltételek
22155
page-template-default,page,page-id-22155,theme-stockholm,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a Take Five Kft. (Préselő Borászat és Vendégház, Csillagfogadó) mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett honlap használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

 

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben a megrendelése véglegesítése előtt megismerte a jelen ÁSZF rendelkezéseit és annak minden pontjával egyetért. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja az ÁSZF rendelkezéseit és azt kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. 


Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.


A szerződés nyelve: magyar.


Alapvető rendelkezések

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 

Webes elérhetőségeink:
https://preselo.hu

https://csillagfogado.hu

 

A Szolgáltató adatai és elérhetőségek

 

Cégnév: Take Five Kft.

Székhely: 1026 Budapest, Széplak utca 17. földszint 1.

Adószám: 13187484-2-41

Képviselő: Nagy Zsolt

Telefonszám: +36 20/936-5011

E-mail: bor@preselo.hu

 

Adatkezelés

A személyes adatokat a megrendelés teljesítése érdekében feldolgozzuk, annak kezelését részletesen bemutatjuk Adatvédelmi Tájékoztatónkban:

https://preselo.hu/index.php/adatkezelesi-tajekoztato/ 

 

Megvásárolható termékek köre

Saját termelésű minőségi borok és azokból összeállított borcsomagok, amelyek lényeges tulajdonságairól a Szolgáltató a webáruházában ad tájékoztatást: részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, árát és a termékekről fotót jelenít meg. (A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szolgálnak.) A palackok űrtartalmát az egyes termékoldalakon tüntetjük fel, ezek lehetnek: 0,75 liter, 0,5 liter és 0,375 liter.

 

A termékekkel kapcsolatos korlátozások

Termékeink alkoholtartalmú italok, így a megrendeléseket kizárólag 18 év feletti megrendelő személy esetén tudjuk teljesíteni.

 

A feltüntetett árak:

  • forintban értendők
  • bruttó fogyasztói árak, ÁFÁ-t tartalmaznak
  • nem tartalmazzák a szállítással kapcsolatos költségeket
  • palack árak (borcsomagok esetében borcsomag árak)
  • tájékoztató jellegűek

 

A Szolgáltató az árakat üzletpolitikai okokból módosíthatja, ez azonban nem terjedhet ki a már megkötött szerződésekre. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a felhasználókat az akció időtartamáról.

 

A rendelés, vásárlás menete

A megjelenített termékek online vásárolhatók meg. A vásárlási folyamathoz nem szükséges regisztráció. A megvásárolni kívánt termék megvásárlását a “Kosárba teszem” gomb megnyomásával lehet kezdeményezni. A termék mennyiségét tetszés szerint lehet változtatni (alapértelmezés szerint 1 db). Ezután igény szerint tovább folytatható a vásárlás, illetve annak végeztével a Kosár oldalon kezdeményezhető a vásárlás véglegesítése a “Tovább a pénztárhoz” gomb megnyomásával. A Pénztár oldalon meg kell adni a számlázási és szállítási adatokat, a szállítási és fizetési módot, valamint el kell fogadni az Általános Szerződési Feltételeket.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az árukészlet aktuális állapotára való tekintettel, a vásárló webáruházon keresztül leadott megrendelését visszautasítsa, amennyiben az nem teljesíthető. Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a Szolgáltató helyettesítő terméket ajánl fel. Amennyiben ez a Megrendelő számára nem elfogadható, a Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

A Szolgáltató köteles a Megrendelő megrendelésének megérkezését elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a Megrendelőhöz, Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség / szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő megérkezettnek, amikor az a a Szolgáltató illetve a Megrendelő számára hozzáférhetővé válik.

A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, ha a Megrendelő a megrendelési oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

Házhoz szállítás
Budapesten 990 Ft.
Magyarország területén 40.000 Ft felett ingyenes. Az összeghatár alatti magyarországi kiszállítást egyelőre nem tudjuk vállalni. Köszönjük megértésüket.

 

Ingyenes átvételi pontok 

Személyes átvétel esetén:

3932 Erdőbénye Kossuth u 23.
1026 Budapest, Széplak utca 17. földszint 1.

 

Fizetési módok
– Közvetlen banki átutalás. Bankszámlaszámunk: 10300002-20192545-00003285 (MKB Bank)
– Utánvétel


Közvetlen banki átutalás 

Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra: 10300002-20192545-00003285 (MKB Bank). Kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a rendelésszámot. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

 

Elállás joga

A vásárlónak jogában áll az áru kézhezvétele után 14 naptári napig elállni a vásárlástól, tehát amennyiben az árut sértetlenül 14 napon belül visszaküldi hozzánk, akkor annak ellenértékét visszaszolgáltatjuk. A fenti határidőbe az általános szabályok szerint a termék átvételének napja nem számít bele. Elállási szándékát a jelen dokumentumban feltüntetett elérhetőségeinken jelzett nyilatkozattal, valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján közölheti.

Elállás esetén csak sértetlen terméket tudunk visszavásárolni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vásárló viseli, akit ezen felül egyéb költség nem terhel.

 

Jótállás

Termékeink jellegére való tekintettel jótállást nem vállalunk.

 

Panaszkezelés

A panasz ügyintézés kapcsán az alábbi elérhetőségeken várjuk észrevételeit:

Email: bor@preselo.hu

Telefonszám: +36 20/936-5011

Panaszát annak beérkezésétől számított 48 órán belül feldolgozzuk és hivatalos visszajelzést adunk.

 

Vegyes rendelkezések

Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság illetékességét.

 

Budapest, 2020. január 1.